Sirke Dünyasına Hoşgeldiniz

ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI




Elma sirkesi besinsel açıdan zengin, ayrıca diğer birçok güçlü besin ve enzimin yanı sıra potasyum, fosfor, doğal organik florin, pektin gibi minerelleri de içeriyor. Yüzyıllardır oksimel, yani elma sirkesi ve bal karışımı vücuttaki ağrılı kalsiyum çökeltilerinin çözülmesinde ve saman nezlesi gibi diğer sağlık sorunlarında kapsamlı bir şekilde kullanılıyor. Ayrıca sirke yemeklerin yanında tüketilen salata ve sebzelere eklendiğinde beraberinde yenilen gıdaların glisemik indeksini (kan şekerini yükseltici etki) düşürüyor. Bu da yediğiniz öğünün pankreası daha az yorulmasını sağlıyor.

 

Diabetes Care’de yayımlanan yakın tarihli bir araştırmada da sirkenin kan şekeri ve insülin üzerindeki faydalarına ilişkin sonuçlar belirtilmiştir. Elmada ve dolayısıyla elma sirkesinde bulunan ve meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında yer alan pektin, kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterol kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın damarlardan akış hızını dengeler bu da tansiyon problemleri yaşamamızın önüne geçer.